donderdag 14 oktober 2010

Jezus Redt

Weer iets opmerkelijks in het nieuws...

Twee jaar nadat de gemeente Giessenlanden hem vroeg de tekst 'Jezus redt' te verwijderen van het dak van zijn schuur, is boer Joop van Ooijen in actie gekomen.

Maar niet om de tekst te verwijderen. Na twee jaar juridisch gesteggel en veel publiciteit heeft de Giessenburgse boer besloten de daktekst een andere kleur te geven. Dinsdag gingen een aantal jongeren met potten verf het dak op.
 
In de beschikking die hij kreeg stond namelijk dat ,,de witte dakpannen'' van de schuur verwijderd moesten worden. Aan die voorwaarde is nu voldaan. Achter de twee nieuwe kleuren zit een gedachte, licht Van Ooijen toe. ,,Jezus is koning en oranje is de kleur van een koningskind. De kleur rood verwijst naar zijn bloed, het offer dat Jezus moest brengen om ons te redden.''
 
Hoewel de tekst van kleur is veranderd, is hij niet minder leesbaar geworden. Van Ooijen: ,,Ik heb zojuist vanaf de weg gekeken, het ziet er perfect uit.''
  
Ik zat even dus op de website van rtl nieuws en zag daar een filmpje over dit onderwerp.
Meneer van Ooijen, heeft keurig geluisterd naar de uitspraak van de rechter, en de witte pannen verwijderd... (geverfd dus) Oranje en rood zijn kleuren die je vaker op daken ziet dus ook in die richting had meneer nagedacht. Best slim. En nog is het niet goed! 
Hoe kan dit in een van origine Christelijk land nou zo erg afgekeurd worden?
Laat die man lekker doen wat hem goed lijkt. 
Ik persoonlijk vind zoiets wel weer eens wat anders dan 'anno 1680'.
Je hoort mij toch ook niet in het nieuws en gerechtelijk proces over hoe de huidige nieuwbouw niet past in de mooie oude Nederlandse stadscentra?
Daarnaast vind ik dit ook prettiger dan iemand die op straat staat te schreeuwen met als doel het evangelie te verkondigen... 
Dus gemeente Giessenlanden, eer Vader en vaderland en laat meneer op deze totaal niet forcerende manier de mensen die er behoefte aanhebben toch weer even te denken aan het geloof waar ze (wel al dan niet) mee opgevoed zijn. En de mensen die er geen behoefte aan hebben kijken maar lekker de andere kant op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

c'est moi

c'est moi